Rata neasigurarilor la RCA a scazut in 2010 cu 9%

Data publicarii: 22-06-2011 | Finante-Banci

Accidentele soldate numai cu avarii sunt in usoara crestere fata de anul anterior, afirma comisarul-sef Lucian Dinita

Directorul Directiei Rutiere din cadrul IGPR , comisarul-sef Lucian Dinita, considera ca in ultima vreme s-au obtinut rezultate semnificative in diminuarea riscului rutier. Intr-un interviu acordat ziarului "Romania libera", comisarul-sef Lucian Dinita explica care sunt avantajele constatarii amiabile in caz de accident, dar si ce aspecte trebuie sa avem in vedere cand ne decidem sa optam pentru o astfel de intelegere.

Cum a evoluat numarul de accidente grave in ultimii ani si care au fost principalele cauze?

Daca in anii 2007 si 2008, Romania a inregistrat cresteri cu 36% respectiv cu 48% in ceea ce priveste numarul persoanelor decedate, in ultimii 2 ani (2009 si 2010) numarul si consecintele accidentelor grave de circulatie au scazut in mod constant, fapt care a permis ca la finele anului anului trecut, numarul persoanelor decedate sa coboare sub nivelul inregistrat in anul 2000. Spre exemplu, in cursul anului 2010, fata de anul anterior, numarului accidentelor grave s-a redus cu 7,8%, cel al persoanelor decedate cu 13,5% si cel al ranitilor grav cu 4,8 %.

Acelasi trend se mentine si in perioada scursa de la inceputul anului curent, context in care, raportat la aceeasi perioada din anul trecut, numarul accidentelor grave a scazut cu 2,9%, iar cel al persoanelor decedate in accidente rutiere s-a redus cu 17,9%. Trebuie remarcat insa faptul ca, desi in ultima perioada s-au obtinut rezultate semnificative in diminuarea riscului rutier, mai sunt inca foarte multe de facut pentru atigerea obiectivului stabilit in materie la nivel european, de reducere cu 50% a mortalitatii cauzate prin accidente de circulatie.

Integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: