Cine poate scoate piata imobiliara din impas?

Data publicarii: 22-06-2011 | Imobiliare

Criza imobiliara pare sa continue. Investitorii autohtoni si straini ezita inca sa se aventureze in noi achizitii. Desi potentialul acestui domeniu este enorm, totusi, piata a ramas blocata. 

Iesirea oficiala din recesiune si usoara crestere economica nu au schimbat perceptia generala despre acest segment economic. Chiar si bancherii cauta solutii pentru putinii clienti interesati de noi dezvoltari sau achizitii de imobile. Statul a incercat sa dea o gura de oxigen prin programul "Prima casa" si a reusit o singura performanta: sa mentina apartamentele vechi la o cota de piata tranzactionabila. 

Impreuna, bancile si statul nu au adus un plus de valoare real in imobiliare dupa anul 2008, piata ramanand afectata pe toate palierele ei, rezidential si comercial. Cresterea depozitelor populatiei de la 22 miliarde la 25 miliarde in ultimii trei ani dovedeste ca imobiliele nu mai sunt atragatoare pentru romanii care isi permit sa economiseasca, chiar si in perioada de criza. Astfel, toti cei implicati in imobiliare au ajuns sa se intrebe din ce in ce mai des: cine poate scoate piata imobiliara din impas? 

Integral in Ziare.com

Ultimele stiri pe BankNews.ro: