Imunitatea leului incepe sa cedeze

Data publicarii: 22-06-2011 | Finante-Banci

X-Trade Brokers: Moneda nationala a sfidat in prima parte a anului dinamicile negative din zona euro, insa imunitatea sa absoluta este acum pierduta.

Safta: Apetitul pietelor pentru francul elvetian in momente tulburi este in crestere .

Moneda nationala ne-a aratat o forta neobisnuita de sfidare a dinamicilor negative din zona euro in prima parte a anului, insa "imunitatea sa absoluta" este acum pierduta: deprecierea a fost alimentata de lichidarea pozitiilor speculative mizand pe aprecierea leului - deschise atunci cand problemele de finantare ale unor state din zona euro pareau a avea o sansa de rezolvare si economia romaneasca dadea semne de inzdravenire, arata analistii X-Trade Brokers. Stabilitatea politica pare pusa din nou sub semnul intrebarii in cadrul dezbaterii aprige privind reorganizarea administrativa, iar avansul economiei in trimestrul al doilea este de asteptat sa fie modest. 

"Consumul avea oricum sanse reduse de redresare puternica - acestea ar putea fi blocate de cerintele mult mai restrictive ale BNR. Dar, dincolo de acesti factori, canalul de transmisie principal urmarit de catre speculatori ramane legatura dintre sectorul bancar grecesc si cel din Romania", a precizat Victor Safta, directorul sucursalei din Romania a X-Trade Brokers.

Integral in Curierul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: