Soc: Un guvern va plati ratele restante ale populatiei la case

Data publicarii: 22-06-2011 | Imobiliare

Dupa un balon imobiliar care s-a spart in 2007 si a fost alimentat de Fed timp de un deceniu, administratia Obama vine cu un cadou pentru cei care nu-si mai pot plati ratele la casele cumparate: le plateste guvernul din banii celorlalti contribuabili.

Bula imobiliara, urmata de criza subprime si cea financiar-economica au adus o corectie majora pentru piata imobiliara americana de la varful istoric din iulie 2006. In martie, preturile locuintelor au ajuns la cel mai mic nivel din ultimii 8 ani si inregistreaza in continuare scaderi, potrivit indicelui S&P/Case-Shiller. La asta se adauga somajul de 9,1% si numarul mare de familii care au venituri mai mici acum dupa ce si-au cumparat case foarte scumpe la care nu s-ar fi calificat fara complicitatea bancilor - un fel de credit cu buletinul in varianta americana, scrie Money.ro

Incepand de marti, proprietarii de locuinte din 27 de state americane isi pot depune aplicatiile pentru Programul de Imprumuturi de Urgenta pentru Proprietarii de locuinte (Emergency Homeowner's Loan Program - EHLP). Proprietarii eligibili pot primi imprumuturi fara dobanda de pana la 50.000 dolari pe o perioada de doi ani pentru acoperirea cheltuielilor cu plata ipotecilor, scrie Nasdaq.com.

Integral in Money.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: