Grecii vin cu dobanzi mari la depozite bancare

Data publicarii: 22-06-2011 | Finante-Banci

Bancile cu actionariat elen vin cu oferte speciale la depozite, platind dobanzi de peste 8% pe an la lei si 4% pe an la euro, acesta fiind primul semn vizibil ca au nevoie de argumente in plus pentru a-si convinge clientii sa nu-si mute depozitele pe fondul problemelor de imagine provocate de criza din Grecia.

"Vor sa aiba o relatie mai buna cu clientii pentru ca au nevoie de bani din moment ce nu mai pot obtine fonduri de la bancile-mama. E mai complicat sa stranga bani de pe piata interbancara, de aceea prefera sa atraga depozite de la clienti", comenteaza analistul financiar Dragos Cabat.

De exemplu, Alpha Bank, cea mai mare banca locala controlata de un grup financiar elen, plateste o dobanda bruta de 8,33% pe an pentru sumele depuse pe sase luni, in conditiile in care media la nivelul pietei este de circa 7% pe an si multe banci mari au coborat deja bonificatiile pe palierul de 6% pe an. Alpha desfasoara o promotie in cadrul careia ofera clientilor o bonificatie suplimentara de o jumatate de punct procentual pentru sumele depuse pana la 15 iulie.

Integral in Ziarul Financiar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: