Vezi ce cresteri salariale pregatesc multinationalele pentru 2011

Data publicarii: 22-06-2011 | HR/Cariere

Salariile angajatiilor din cadrul companiilor multinationale de pe piata locala vor creste cu pana la 6% in acest an, potrivit unui studiu al firmei de consultanta Mercer.

Cele mai mari cresteri salariale (6%) se inregistreaza in departamente de vanzari si cele de suport, iar cele mai mici la nivel de management (5,5%) si pentru posturile slab calificate (5,7%).

"Companiile multinationale europene au indurat rabdatoare cativa ani salariile inghetate, iar faptul ca datele ne arata cresteri salariale este un prim semn ca economiile din zona incep sa-si revina. Totusi, cresterile sunt inca timide, ceea ce indica un nivel ridicat de nesiguranta", spune Johan Ericsson, Principal in cadrul Mercer, scrie Realitatea.net

Potrivit studiului, cresterile salariale din 2011 au fost mai ridicate in cadrul companiilor din servicii, retail, high-tech si mai mici in institutiile financiare sau companiile energetice si difera substantial de la tara la tara.

Salariile angajatilor din multinationalele de pe piata locala vor creste in medie cu 5,7%, sub media de 5,8% inregistrata in Europa Centrala si de Est.

La studiu au participat peste 400 de companii multinationale din peste 60 de tari.

Sursa: Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: