Romania poate participa cu fonduri UE la salvarea Greciei

Data publicarii: 24-06-2011 | Finante-Banci




O parte din cei 33 de miliarde de euro alocati Romaniei si neaccesati ar pu-tea fi redirectionati pentru salvarea Gre-ciei, insa elenii ar trebui sa aiba pr-oiecte scrise pentru a lua banii ra-pid, a declarat pentru Jurnalul Na-tio-nal Valentin Lazea, economistul-sef al Bancii Nationale a Romaniei.

Declaratia sa vine dupa ce premierul maghiar Viktor Orban a declarat astazi ca tarile Uniunii Europene care nu folosesc moneda euro ar putea ajuta financiar Grecia prin redirectionarea "unui anumit procentaj" din fondurile pe care le primesc de la UE fara a face, insa, plati directe in cadrul efortului financiar de sprijinire a statului elen. Premierul maghiar a facut declaratiile la postul maghiar TV2 si au fost preluate de Bloomberg. Ungaria detine presedintia rotativa a UE.

Nu este nimic batut in cuie, iar planul urmeaza a se discuta in acest sfarsit de saptamana la Bruxelles intr-o intalnire a liderilor europeni. Intrebat daca Orban s-a referit la platile ce urmeaza a se face Romaniei pentru proiectele deja realizate sau din totalul sumei alocate dar neabsorbite, Lazea a indicat ultima varianta.

Integral in Jurnalul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: