Institutionalii cumpara acum la FP cu un alt confort

Data publicarii: 24-06-2011 | Bursa

Ieri pe titlurile Fondului s-au realizat tranzactii deal in valoare de 38,2 milioane lei.

Marcel Murgoci (Estinvest) considera ca dupa testarea unor paliere sub 0,5 lei/actiune, investitorii au ceva mai mult curaj pentru a realiza noi achizitii.

"Exista o siguranta ca acest pret nu va mai fi asa de usor de atins in conditii normale de piata".

Ieri la Bursa de Valori Bucuresti am consemnat o sedinta de tranzactionare marcata de transferurile din piata deal insumand 38,2 milioane lei, cu 0,51% din capitalul social a Fondului Proprietatea. Primele trei schimburi s-au realizat pe palierul de cotare de 0,5445 lei/actiune in prima ora de tranzactionare, pentru ca inainte de preinchidere sa se realizeze alte doua tranzactii la pretul de 0,54 lei/actiune, echivalent si cu cel stabilit in regular unde volumele au totalizat 19,85 milioane lei.

In piata reglementata rulajul s-a cifrat la 30,37 milioane lei, in conditiile in care exceptand FP, numai alti trei emitenti au depasit o valoare a transferurilor de un milion de lei, respectiv Transgaz SA (TGN), SIF Transilvania (SIF3) si Oltchim SA (OLT). Evolutia la nivelul indicilor a fost divergenta, cu aprecieri de 0,03% pentru indicele BET si de 0,26% pe indicele BET-C, in paralel cu o scadere de 0,98% a indicelui financiar BET-FI, care a coborat cu 0,98%, pana la valoarea de 22.812,71 puncte.

Integral in Curierul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: