ING Bank este noul custode si depozitar pentru Fondul Proprietatea

Data publicarii: 28-06-2011 | Finante-Banci

Franklin Templeton Investment Management Limited United Kingdom Sucursala Bucuresti, manager de investitii si unic administrator al Fondului Proprietatea, anunta ca ING Bank N.V. Amsterdam Sucursala Bucuresti a fost selectata drept custodele si depozitarul Fondului Proprietatea.

Procesul de selectie s-a desfasurat in luna iunie 2011, iar contractul va intra in vigoare din luna august 2011, cand prezentul contract de servicii de depozitare cu Bancpost va expira.

Sase banci cu experienta locala si internationala au fost invitate pentru a participa la procesul de selectie si au inaintat oferte demonstrand expertiza solida si standardele de calitate inalte solicitate de catre Fond.

"Ne bucuram ca putem lucra cu ING Bank in calitate de custode si depozitar pentru Fondul Proprietatea. Am organizat un proces de selectie riguros la care au luat parte unele dintre bancile cu cea mai mare experienta care opereaza in Romania. Suntem increzatori ca vom avea o colaborare de succes cu ING Bank", a declarat Greg Konieczny, managerul de fond al Fondului Proprietatea.

Lansat in decembrie 2005, Fondul Proprietatea a fost creat pentru despagubirea cetatenilor romani ale caror proprietati au fost confiscate de fostul regim comunist. In urma licitatiei internationale anuntate in decembrie 2008, Franklin Templeton a castigat, in iulie 2009, mandatul in valoare de 4,06 miliarde euro al Fondului Proprietatea, fiind selectata dintre sapte companii globale de management al activelor. Franklin Templeton a preluat oficial rolul de manager de investitii si administrator unic al Fondului pe 29 septembrie 2010.

Franklin Templeton si-a stabilit un birou in Bucuresti in mai 2010, cu o echipa de 25 de angajati, incluzand sase specialisti locali in investitii sprijiniti de cei 40 de manageri de portofolii si analisti din cadrul echipei largite a Templeton Emerging Markets. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: