Ce credit poate lua o familie care castiga doua salarii medii

Data publicarii: 28-06-2011 | Finante-Banci

Acum, cand bancile au devenit ceva mai receptive la nevoile persoanelor care vor sa contracteze un credit, este bine sa va faceti un calcul inainte, pentru a nu intra in situatia in care deveniti supraindatorati. 

Pentru acest exemplu, vom lua o familie de doua persoane, cu doua salarii medii nete pe economie, care stau in locuinta personala si vor un credit pentru diferite reamenajari in casa. Acest lucru presupune ca banii care intra in casa in fiecare luna ajung sa insumeze putin peste 2.900 de lei, scrie Ziare.com

La ce credit s-ar incadra

In conditiile in care ne gandim la un credit pe termen mediu, familia noastra s-ar incadra destul de usor la un imprumut de nevoi personale pe 60 de luni. O buna parte din banci ofera un credit de 20.000 de lei pe termen de 5 ani la care rata ar putea ajunge sa fie sub 500 de lei. 

Daca ne gandim la un imprumut in euro, atunci acesta ar putea ajunge, doar in cateva cazuri, si undeva aproape de 6.000 de euro (24.000 de lei). In acest caz, rata ar putea fi de 130 de euro, numai ca aici aceasta va creste imediat si apare riscul de supraindatorare (din cauza Euribor-ului la 3 luni, care creste agresiv). 

Cititi integral in Ziare.com

Ultimele stiri pe BankNews.ro: