Ce se mai da cadou de botez in Romania

Data publicarii: 29-06-2011 | Lifestyle

Cei mai tineri detinatori de titluri ai fondului mutual BCR Obligatiuni sunt noii nascuti care au primit titlurile fondului drept cadou de botez, iar cel mai varstnic are peste 100 de ani. De asemenea,  cel mai bogat detinator de titluri BCR Obligatiuni are un pachet echivalent  cu circa un milion de euro.

Cu active nete de  1,053 miliarde lei (250 mil. euro), BCR Obligatiuni face majoritatea plasamentelor in instru,mente cu venit fix, de tipul obligatiunilor )de stat, municipale si corporatiste) si este unul dintre cele trei fonduri de pe piata care au batut recordul de un miliard de lei - active nete. Fondul este administrat de Erste Asset Management Romania, unul dintre cei doi lideri autoritari ai pietei de de investitii administrate din Romania, cu o cota de circa 38% din activele totale de aproape 6,8 mld. lei, scrie Money.ro

"Faptul ca se fac daruri de botez cu titlurile unui fond de investitii deschis cu risc scazut este un semn de maturizare a pietei ca si a investitorilor... parinti. Pe pietele mature, asezate, cum sunt cele anglo-saxone, exista demult obiceiul sa dea copiilor astfel de daruri, care sunt privite ca o rezerva pentru costurile de educatie. Acolo se dau in dar chiar si obligatiuni guvernamentale", spune Dragos Neacsu, presedintele executiv al Erste Asset Management (EAM) Romania.

Integral in Money.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: