Piraeus Bank infiinteaza o casa de brokeraj in asigurari

Data publicarii: 21-09-2006
Piraeus Bank Grecia, in asociere cu Piraeus Bank Romania, sunt fondatorii unei noi companii de brokeraj in asigurari, Piraeus Insurance Reinsurance Broker Romania SRL, informeaza NewsIn. Actionarii noii societati de brokeraj in asigurari sunt Piraeus Bank Grecia (95%) si Piraeus Bank Romania (5%). Capitalul social al societatii este in valoare de 105.000 lei (aproximativ 30.000 euro). Administratorii societatii Piraeus Insurance Reinsurance Broker Romania sunt Sofronios Strinopoulos si Viorel Mischie.

Piraeus Bank Romania, subsidiara a Piraeus Bank Group, a luat fiinta in anul 2000,  prin preluarea de catre Piraeus Bank Group din Grecia a unei banci deja existente pe piata romaneasca, si anume Pater Credit Bank. Banca dispune de o retea de 30 de sucursale si avea, la jumatatea anului, active de 1,19 miliarde lei (335 miliarde euro), care reprezentau 0,83% din activele bancare romanesti, potrivit datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei.

Piata romaneasca a brokerajului in asigurari a inregistrat o cifra de afaceri, reprezentand prime brute intermediate, in valoare de peste 161 milioane euro in primul semestru din 2006, cu aproape 30% mai mult decat in perioada similara a anului trecut, potrivit estimarilor revistei Profil Asigurari. Valoarea contractelor de asigurare intermediate in primele sase luni ale anului este egala cu aproape o cincime din valoarea cifrei de afaceri a industriei asigurarilor din primele sase luni ale anului curent, arata datele revistei de specialitate.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: