Erste se asteapta la o decizie favorabila din partea Curtii Constitutionale

Data publicarii: 20-09-2006
Erste BankContestatia legii pentru privatizarea BCR depusa la Curtea Constitutionala intarzie incheierea tranzactiei Bancii Comerciale Romane, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro  Desi toate conditiile necesare pentru finalizarea tranzactiei au fost indeplinite, iar Camera Deputatilor si Senatul Romaniei au aprobat printr-un vot favorabil Ordonanta de Guvern referitoare la privatizarea Bancii Comerciale Romane, un grup de senatori, membri ai opozitiei, au contestat constitutionalitatea Ordonantei de Guvern la Curtea Constitutionala a Romaniei, se precizeaza in comunicat.

Contestatia are in vedere argumentul conform caruia Guvernul si-a depasit atributiile prin emiterea acestei Ordonante, aspectele reglementate de aceasta Ordonanta fiind necesar sa fie reglementate prin intermediul unei legi organice.

Curtea Constitutionala Romana dezbate aceasta contestatie in regim de urgenta si se astepta ca o decizie sa fie adoptata in cel mai scurt timp.

In conditiile in care termenul limita curent pentru finalizarea privatizarii expira pe 21 septembrie 2006, o prelungire a acestui termen cu o perioada de 30 de zile este, tehnic, necesara. Avand in vedere ca toate celelalte conditii pentru finalizarea tranzactiei sunt indeplinite, se asteapta ca incheierea acesteia sa intervina la o data cat mai recenta, urmand o asteptata decizie favorabila din partea Curtii Constitutionale si, adiacent, promulgarea si publicarea legii de privatizare.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: