Conflict intre Fondul Proprietatea si conducerea Oil Terminal

Data publicarii: 30-06-2011 | Bursa



Conducerea operatorului portuar Oil Terminal din Constanta (OIL) a res-pins ca nefondata cererea actiona-ru-lui minoritar Fondul Proprietatea (FP) pri-vind criteriile de selectie a evalua-to-ru-lui terenurilor de zeci de hectare pe care compania vrea sa le includa in capitaluri.

Fondul Proprietatea a propus ca evaluatorul terenurilor companiei sa in-deplineasca anumite conditii, respectiv sa fie ales de Oficiul Registrului Comer-tu-lui, sa fie membru ANEVAR si sa aiba o cifra de afaceri mai mare de 10 mil. lei.

Cele doua terenuri situate pe strada Caraiman din Constanta au fost evaluate la finele lunii ianuarie a acestui an de catre evaluatorul Salconta SRL la 151,8 milioane de lei (35,67 milioane de euro) si statul, care controleaza compania, in-ten-tioneaza sa majoreze capitalul cu valoarea acestora. Acest lucru ar dilua pu-ternic participatiile minoritarilor, pre-cum Fondul Proprietatea, care detine 8,5% din actiuni, sau i-ar obliga pe aces-tia sa aduca milioane de euro in compa-nie pentru a-si mentine participatiile.

Integral in Ziarul Financiar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: