CE taxeaza tranzactiile financiare

Data publicarii: 04-07-2011 | Finante-Banci

Comisia Europeana (CE) propune introducerea unei taxe pe valoarea adaugata (TVA) de 1% si a unui impozit pe tranzactiile financiare la nivelul UE.

Masura ar creste bugetul pe sapte ani al Uniunii la aproape 1.000 miliarde euro, reducand in acelasi timp contributiile guvernelor, transmite Reuters.

Taxele propuse ar creste bugetul UE cu circa 5%, la peste 970 miliarde euro pentru perioada 2014-2020, si ar scadea sumele care trebuie platite de guvernele statelor membre la bugetul comunitar, a aratat ieri CE.

"In aceste vremuri de austeritate fiscala in intreaga Uniune Europeana, Comisia a prezentat o propunere ambitioasa, dar realista", a declarat comisarul european pentru Buget, Januz Lewandowski, intr-un comunicat.

Marea Britanie a respins imediat argumentele Comisiei, afirmand ca Executivul UE subestimeaza "gradul in care se simte austeritatea" in capitalele europene.

"Cresterea bugetului UE, asa cum a fost propusa astazi de Comisie, este nerealista (...) UE trebuie sa ia aceleasi masuri dure pe care le adopta guvernele nationale in intreaga Europa pentru a reduce deficitele publice. Marea Britanie se va opune noilor taxe UE, care vor introduce noi poveri asupra mediului de afaceri si vor afecta competitivitatea Uniunii", se arata intr-un comunicat transmis de cabinetul premierului britanic David Cameron.

Integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: