Top cele mai mari esecuri imobiliare din Romania

Data publicarii: 04-07-2011 | Imobiliare



Cele mai mari zece proiecte imobiliare care s-au dovedit a fi un esec pentru dezvoltatori au lasat in urma lor datorii neachitate de peste 250 mil. euro si, in unele cazuri, oameni devastati de pe urma banilor ingropati in ele.

Detasat, cel mai notoriu esec imobiliar este proiectul Planorama al israelienilor de la Euro Habitat, care au promis in urma cu cinci ani ca vor construi 1.100 de locuinte in patru blocuri din zona Doamna Ghica si care nici pana astazi nu au finalizat constructia. Cumparatorii apartamentelor au iesit in strada in repetate randuri pentru a cere dezvoltatorului returnarea banilor, insa rezultatul a fost zeci de procese in justitie care au condus in cele din urma la pronuntarea insolventei companiei. 

Un alt caz devenit un exemplu pentru segmentul comercial al pietei imobiliare romanesti este cel al Tiago Mall din Oradea. Irandezii de la Mivan nu au mai apucat sa finalizeze proiectul, inainte de a intra in incapacitate de plata. Centrul a fost finantat de Bank Austria Creditanstalt AG (actuala UniCredit Austria) si UniCredit Tiriac cu 58 milioane de euro si 25,2 milioane lei.

Vedeti topul integral in Capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: