Chinezul bogat, noua putere in turismul mondial

Data publicarii: 07-07-2011 | Turism


Hoardele de chinezi care umplu magazinele de lux din marile orase comerciale ale lumii nu mai sunt o noutate. Totusi, cifrele publicate de Administratia Nationala a Turismului din China sunt impresionante.

In 2010 mai mult de 57 de milioane de chinezi au calatorit in strainatate, cu 20,4% mai multi decat in anul anterior. Acestia au cheltuit nu mai putin de 48 de miliarde de dolari in timpul calatoriilor, fiind deja recunoscuti ca mari amatori de bunuri de lux in Franta si Marea Britanie.

Potrivit unei analize a Boston Consulting Group, in urmatorii zece ani numarul turistilor chinezi va creste cu o medie anuala de 17%, iar in 2020 acestia vor cheltui in strainatate peste 237 de miliarde de dolari, pe fondul cresterii veniturilor si aspiratiilor.

Principalele motive ale boom-ului turistic chinez sunt intarirea yuan-ului in fata dolarului, acceptarea larga a cardurilor chineze in strainatate, precum si faptul ca bunurile de lux sunt cu 30%  mai scumpe in China decat in strainatate din cauza taxelor.

 

sursa: capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: