Criza i-a impins pe romanii saraci catre imprumuturile scumpe de la Provident

Data publicarii: 07-07-2011 | Finante-Banci


Izbucnirea crizei economice si financiare s-a dovedit a fi o buna oportunitate pentru compania de credite de consum Provident Financial, ale carei afaceri au explodat in cei doi ani de recesiune de pe plan local, prin preluarea clientilor total ignorati de banci.

In 2009-2010, Provident Financial a acordat imprumuturi de aproape 160 milioane euro, ceea ce reprezinta circa trei sferturi din volumul total de finantari din cei cinci ani de prezenta pe piata locala.

In ciuda faptului ca imprumuturile de la Provident sunt caracterizate de un cost ridicat, dobanda anuala efectiva fiind de circa 80%, reprezentantii companiei se descriu ca un imprumutator responsabil, care vine in intampinarea persoanelor cu venituri sub medie trecute cu vederea de banci, carora le acorda finantari de mica valoare, pe termen scurt, la costuri transparente.

De asemenea, reprezentantii Provident spun ca indicatorul DAE nu este relevant pentru imprumuturi de mica valoare acordate pe termen scurt, la care se adauga frecventa saptamanala a platilor, mentionand ca exista chiar oferte ale anumitor banci ale caror costuri totale le depasesc pe cele ale Provident. 

 

integral in: capital.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: