Pe mana cui am dat banii nostri la banca?

Data publicarii: 07-07-2011 | Finante-Banci

Sistemul nostru bancar este stabil. N-avem probleme. Ne-a spus-o, nu o data, domnul Mugur Isarescu, una dintre putinele personalitati care lasa impresia ca stie ce spune, intrucat - pana acum - cam toate cate le-a spus s-au dovedit corecte.

Atat de corecte, incat imi vine sa dorm linistit, contand pe sistemul stabil si fara probleme, laudat de guvernatorul BNR, in timp ce restul Europei nu atipeste decat numai cu diazepam, cand aude de raportul BCE (Banca Centrala Europeana), prevestitor de vise urate: "Zona euro se confrunta cu o situatie dificila, care rezida in cea mai mare parte din interconectarea crizei datoriilor suverane si situatia din sectorul bancar".

Clientii, tratati la gramada

Tocmai ma intrebam daca se poate una ca asta, ca noi sa n-avem probleme, in timp ce UE se interconecteaza ba cu datoriile suverane, ba cu situatia din sistemul bancar, cand iata, am dat peste un articol despre mamutii mondiali ai insomniilor, somati sa-si faca reforma sistemului bancar.

Profesorul Amar Bhide, de la Fletcher School of Low and Diplomacy din cadrul Tufts University (SUA) publica pe portalul Project Syndicate o analiza critica a sistemului bancar global, a carui reforma, se impune mai mult ca oricand.

Cititi articolul integral in Ziare.com

Ultimele stiri pe BankNews.ro: