PPF Investments vrea sa cumpere toate actiunile Romexterra Bank

Data publicarii: 21-09-2006
PPF Investments, o companie internationala privata de investitii activa in Europa Centrala si de Est (www.ppfinvestments.com) lanseaza, in nume propriu si pentru alti investitori independenti, o oferta pentru achizitionarea pachetului integral (100%) al actiunilor Bancii Romexterra, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Astfel, incepand cu 21 septembrie 2006 PPF Investments a initiat procesul de colectare de actiuni de la toti actionarii. Oferta este valabila pana pe 6 Octombrie 2006, orele 18.00.

Pretul brut oferit de PPF Investments pentru fiecare actiune emisa de Romexterra este de opt (8) RON. Procesul de colectare a actiunilor de la actionari se va face prin intermediul sucursalelor Raiffeisen Bank S.A. aflate in urmatoarele orase: Bucuresti (Calea Victoriei nr 155, bl D1, tronson 6, parter, sector 1), Constanta (Str. Traian nr. 51),  Cluj-Napoca (Str. Aviator Badescu nr.1), Pitesti (Str. Craiovei nr. 42), Ploiesti (Str. Unirii nr. 2), Medias (Str. I.C. Bratianu nr.3) , Sibiu (Piata Aurel Vlaicu, parter, etI si II), Targu Mures (Str. Gheorghe Doja nr 64-68).

Persoanele juridice pot incheia un contract de vanzare-cumparare in Bucuresti, fie la sucursala Raiffeisen Bank S.A. situata in Calea Victoriei nr 155, bl D1, tronson 6, parter, sector 1, fie la sediul Voicu & Filipescu SCA: Union International Center II, strada Stirbei Voda 26-28, etajul 5, Sector 1, 010113, Bucuresti, Tel +40 21 314 02 00.

Dividentele pentru anul 2006 aferente actiunilor vandute vor fi platite conform prevederilor legii romane.

"Suntem interesati de piata bancara din Romania pentru potentialul sau de crestere deosebit, pentru marimea ei dar si in perspectiva integrarii Romaniei in Uniunea Europeana. In ceea ce priveste Romexterra, o consideram a fi cea mai buna oportunitate de a achizitiona o pozitie influenta intr-o banca mica dar care este si foarte dinamica. Romexterra se potriveste ca o manusa pentru strategia noastra din Sud Estul Europei", a declarat Michal Šušák, Chief Executive Officer al PPF Investments.

Documentele necesare actionarilor:

Pentru actionarii persoane fizice care viziteaza centrele de colectare ale actiunilor, sunt necesare urmatoarele documente:
a) extrasul de cont ce indica numarul de actiuni detinute, emis de Romexterra;
b) copia cartii de identitate a actionarului (in cazul in care acesta se prezinta personal va prezenta si originalul); 
c) in cazul in care actionarul este reprezentat de un delegat, este necesara o copie legalizata a exstrasului de cont, precum si o cpoie dupa cartea de identitate a actionarului si a delegatului acestuia (de asemenea, delegatul va avea si cartea de identitate in original).

Pentru actionarii persoane juridice care se prezinta la centrele de colectare a actiunilor sunt necesare urmatoarele documente:
a) extrasul de cont ce indica numarul de actiuni detinute, emis de Romexterra;
b) copia certificatului de inmatriculare;
c) certificat constatator eliberat de Registrul Comertului (nu mai vechi de 15 zile);
d) aprobare in roiginal emisa de organul statutar al actionarului (prin care vantarea actiunii este aprobata si delegatul este mandatat sa implementeze decizia actionarului);
e) copie si original a cartii de identitate a delegatului si;
f) copie certificata a actului constitutiv impreuna cu toate actele aditionale.

PPF Investments va calcula, retine si deduce din pretul de achizitie o taxa aplicata pe venitul obtinut. PPF Investments va plati taxa catre autoritatile fiscale romane in numele actionarului vanzator. 

PPF Investments va ordona plata pretului (exceptand taxa aplicata) catre actionarul vanzator in zece (10) zile lucratoare de la data inregistrarii transferului dreptului de proprietate asupra actiunilor in registrul actionarilor Romexterra. Operatiunile necesare transferului vor fi initiate incepand cu data expirarii ofertei.

"Sustin oferta PPF Investments si le-am transmis tuturor prietenilor si cunoscutilor mei sa o accepte pentru ca este cea mai convenabila", a declarat senatorul Mihai Antonie, fost membru in Consiliul de Administratie si in Comitetul Director al Bancii Romexterra. Mihai Antonie este fostul Director General al Distrigaz Nord.

PPF Investements este o companie importanta de investitii specializata in Europa Centrala si de Est. PPF Investments a investit deja 600 mil. USD in companii din domeniul financiar, din domeniul telecomunicatiilor, al energiei si din sectorul media. Compania isi desfasoara activitatea prin intermediul birourilor sale din UK, Cehia, China, Rusia si Ukraina.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: