Top dobanzi pentru depozitele bancare la termen in valuta

Data publicarii: 08-07-2011 | Finante-Banci

Depozitele bancare in valuta continua sa ramana o modalitate preferata de investitie pentru romanii care isi pastreaza economiile in euro sau dolari.

Daca in ultimii 2 ani, pentru depozitele la termen in euro, deponentii primeau dobanzi de 6% sau 7%, acum dobanda nu mai trece de nivelul de 5%.

Cele mai mari dobanzi la depozitele in valuta se regasesc, cu precadere, la bancile mici sau cu capital grecesc, in timp ce bancile de top ofera dobanzi la limita inferioara.

Cea mai mare dobanda la economiile in euro, poate fi obtinuta prin intermediul depozitului Alpha Tax Protect de la Alpha Bank si Avans Net de la Banca Romaneasca, rata dobanzii fiind de 4.76%, scrie MoneyCenter.ro

Clientul ce plaseaza o suma de 10.000 euro, la aceasta dobanda, primeste dupa 6 luni de zile o dobanda de 238 euro, dupa aplicarea impozitului de 16% perceput asupra castigului obtinut din depozite bancare, dobanda neta ramasa clientului este de 200 euro.

Topul celor mai bune dobanzi platite de banci, pentru depozite bancare in valoare de 10.000 euro

Economiile in dolari sunt renumerate cu dobanzi mai mici cu aproape un procent fata de cele in euro, diferenta fiind data si de diferenta de dobanda intre euro si dolari de pe pietele interbancare.

Cu toate acestea si la dolari intalnim dobanzi de peste 4%, tot la o banca greceasca, Alpha Bank cu depozitul Alpha Tax Protect unde dobanda este de 4.46%. Economiile deponentilor sunt garantate de catre Fondul de Garantare in suma de maxim 100.000 euro per deponent. Clientii trebuie sa fie atenti la comisionul de retragere numerar, deoarece acesta poate diminua castigul obtinut din dobanda respectiv randamentul net al investitiei intr-un depozit bancar.

Integral in MoneyCenter.ro


Ultimele stiri pe BankNews.ro: