Profetul Crizei: Ne asteapta o 'furtuna perfecta'

Data publicarii: 08-07-2011 | Finante-Banci



Nouriel Roubini, economistul care a prezis criza izbucnita in 2008, spune ca adevaratele probleme care au aruncat lumea in recesiune nu au fost rezolvate. Guvernele din SUA si Europa au devenit experte la "tras de timp", dar aceasta nu face decat sa amane izbucnirea unei noi crize pana in 2013, crede Nouriel Roubini.

Contexul macroeconomic se inrautateste si, in 2013, vulnerabilitatile tuturor tarilor se vor intersecta si vor da nastere unei "furtuni perfecte" de slabiciune, a aratat miercuri Nouriel Roubini, economistul care a prezis criza mondiala izbucnita in 2008. Intr-un interviu acordat postului de televiziune american CNBC, reputatul "Doctor Apocalipsa" (asa cum a fost numit de presa internationala din cauza prognozelor sale sumbre) a afirmat ca guvernele din SUA, Europa si nu numai au devenit atat de bune la "tras de timp" incat au reusit sa amane izbucnirea unei adevarate crize pana in 2013. Insa atunci cand aceasta se va declansa, efectele vor fi "dureroase", a adaugat Roubini.

"Prognoza mea pentru furtuna perfecta este ca aceasta nu va izbucni anul acesta sau in 2012, ci in 2013, pentru ca toata lumea amana rezolvarea problemelor", a avertizat Obama.

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: