Wood: Amanarea vanzarii BCR este o tehnicalitate

Data publicarii: 21-09-2006
Intarzierea finalizarii procesului de vanzare a BCR catre Erste Bank este o "tehnicalitate", iar implicatiile negative vor fi limitate, a declarat, joi, intr-un raport, analistul bancii de investitii Wood&Company, Jiri Stanik. "Noi inca apreciem ca toate acestea sunt tehnicalitati care doar intarzie procesul, nu o problema reala care va stopa achizitia", a subliniat Stanik. "Asadar, per total, efectele negative vor fi limitate", a continuat analistul.

Finalizarea procesului va continua imediat dupa decizia Curtii Constitutionale, care este de asteptat sa fie favorabila, pentru ca toate celelalte conditii necesare pentru privatizarea BCR au fost indeplinite, a aratat Erste Bank intr-un comunicat remis miercuri. "In conditiile in care termenul limita pentru finalizarea privatizarii expira pe 21 septembrie 2006, o prelungire a acestui termen cu o perioada de 30 de zile este tehnic necesara", a mentionat comunicatul bancii austriece.

Desi procesul dureaza mai mult decat era de asteptat, "Erste Bank a dovedit in trecut capacitatea de integrare a noilor achizitii", a aratat, joi, agentia de rating Fitch. "Fitch se asteapta ca banca sa reproduca modelul de business in BCR si sa integreze in strategia de retail a acesteia experienta grupului Erste Bank", se arata in raportul agentiei.

NewsIn
 

Ultimele stiri pe BankNews.ro: