BVB lanseaza contractul futures pe actiunile proprii cu Market Maker

Data publicarii: 12-07-2011 | Bursa



Bursa de Valori Bucuresti (BVB) informeaza ca din data de 15 iulie 2011 incepe tranzactionarea contractului futures pe actiunile BVB (denumire BVB Futures) si ca SSIF IFB Finwest va actiona in calitate de Market Maker pentru cele mai apropiate doua scadente ale acestui contract futures.

Potrivit BVB, primele scadente disponibile sunt BVB11SEP si BVB11DEC. De asemenea, ultima zi de tranzactionare este a treia zi de vineri din luna de scadenta.

Pasul de cotare este de 0,01 lei/actiune, marja unitara este de 40 lei/contract si limita zilnica de variatie de plus/minus14,00 lei/actiune. BVB mentioneaza ca pana la data de 31 august 2011 inclusiv nu percepe tarif pentru tranzactionarea acestor contracte futures.

"Lansarea unui contract futures cu Market Maker din prima zi de tranzactionare reprezinta o premiera pentru Piata Derivatelor de la BVB. Suntem bucurosi ca aceasta premiera are loc o data cu inceperea tranzactionarii contractului futures cu activ suport actiunile proprii ale Bursei de Valori Bucuresti. Noul contract futures continua strategia BVB de a oferi mai multe instrumente pentru diversificarea portofoliului si crearea unor noi oportunitati de castig pentru clienti si intermediari", a declarat Valentin Ionescu, directorul general al BVB. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: