Spreadul de dobanda la ipotecare, la minimul ultimilor doi ani

Data publicarii: 12-07-2011 | Finante-Banci




 Bancherii spun ca ratele se vor apropia mai mult in momentul in care va creste productivitatea, iar inflatia va scadea  Acestia arata ca reducerea cererii a condus la ieftinirea imprumuturilor

Dobanzile la creditele noi in lei pentru populatie au atins noi minime istorice in luna mai a acestui an, in timp ce dobanzile la imprumuturile in euro au continuat sa creasca. Potrivit datelor BNR, dobanda anuala efectiva (DAE) medie la imprumuturile pentru consum s-a redus cu peste doua puncte procentuale (pp) in perioada mai 2010- mai 2011, pana la un nivel de 15,13%, in timp ce DAE medie la creditele pentru locuinte s-a diminuat cu 3,5 pp, la 8,24%.

,,Cred ca ieftinirea creditelor in lei se datoreaza si fortelor pietei. Atunci cand cererea scade, se reduc si preturile. De altfel, daca ne uitam la dobanzile inter-bancare la lei, pe termene mai lungi (6 luni), scaderea dobanzilor a fost de doar 0,5 puncte procentuale", a precizat Lucian Cojocaru, vicepresedintele responsabil de retail in cadrul Volksbank Romania.

Integral in Fin.ro


Ultimele stiri pe BankNews.ro: