Noua Ordine Mondiala: Lumea ramane fara mancare

Data publicarii: 13-07-2011 | International

In momentul in care cititi aceste randuri, zeci de mii de familii africane sunt in cautare disperata de hrana. Sute de mii de animale de ferma au murit din cauza secetei din Somalia, Etiopia Si Kenya, care este cea mai mare din ultimii 60 de ani.

Considerand ca doua treimi din oamenii din regiune isi duc existenta prin cresterea de capre, vite, camile si oi, termenul de "catastrofa" nu ar fi suficient pentru a descrie ce se intampla.Cei de la Al Jazeera isi pun o intrebare cat se poate de simpla: cine este de vina pentru aceste lucruri: schimbarea climatica sau razboiul? Trebuie mentionat faptul ca, pe langa seceta, Africa este lovita sever de razboiul islamic, in masura in care livrarea de ajutoare este conditionata de livrarile de armament pentru gruparea terorista Al Shabab, una dintre cele mai puternice grupari teroriste din zona, cu puternice legaturi cu Al-Qaeda, impotriva carora americanii lupta din 2001 incoace, scrie Capital.ro

Problema este insa ca pretul alimentelor a tot crescut in ultimii ani, ceea ce a facut ca tot mai multi oameni sa nu-Si mai permita sa cumpere hrana de zi cu zi. 

"Cu toate acestea, speculatorii si marile banci de pe Wall Street nu se simt vinovati pentru ca manipuleaza pretul alimentelor din dorinta de castig", scrie presa externa. 

Cei de la Business Insider au realizat o lista cu 12 semne care arata ca lumea ramane fara mancare. Enumeram doar cateva dintre ele: 

  • 1. Mai mult de 3 miliarde de oameni, aproximativ jumatate din populatia lumii, traiesc cu mai putin de 2 dolari pe zi. 
  • 2. In ultimii ani, pretul global al alimentelor a crescut cu 37%. 
  • 3. Preturile unor cereale "cheie" precum porumbul sau graul au explodat de-a dreptul: de exemplu, pretul porumbului a crescut cu 77% intr-un singur an, orezul cu 39%, iar zaharul cu 64%. 

Ultimele stiri pe BankNews.ro: