Raiffeisen Bank lanseaza programul de granturi Raiffeisen Comunitati

Data publicarii: 19-07-2011 | Finante-Banci



Raiffeisen Comunitati este un program de finantare a proiectelor locale de dimensiuni mici si medii in comunitatile in care Raiffeisen Bank isi desfasoara activitatea. Este primul concurs online de proiecte sustinut de o banca din Romania, care isi propune sa sprijine atat financiar, cat si prin voluntariat si diseminare de cunostinte, ONG-urile cu cele mai bune proiecte pentru comunitatile locale.

Programul foloseste exclusiv platforma de comunicare www.raiffeisencomunitati.ro . Pe site pot fi gasite: regulamentul de desfasurare a competitiei, criteriile de eligibilitate, criteriile de selectie si programul de desfasurare. Castigatorii vor fi anuntati pe 30 septembrie 2011.

Prima etapa a competitiei incepe astazi. Pana pe 12 august 2011 asteptam scrisorile de intentie ale tuturor organizatiilor care doresc sa dezvolte un program de responsabilitate sociala si au nevoie de sustinere financiara partiala. Modelul scrisorii de intentie si instructiunile de incarcare pot fi gasite pe www.raiffeisencomunitati.ro/program-de-granturi/ . Scrisorile de intentie vor fi selectate de catre voluntari ai Raiffeisen Bank, pe baza criteriilor mentionate in regulamentul de pe site.

A doua etapa (29 august - 29 septembrie 2011) va consta in detalierea proiectelor ramase in competitie in urma selectiei scrisorilor de intentie. Proiectele vor fi vizibile pe www.raiffeisencomunitati.ro, iar sustinatorii lor vor fi invitati sa le voteze. Castigatorii vor fi desemnati exclusiv pe baza numarului de voturi obtinut.

Finantarea pe care o oferim: minimum 3.000 lei si maximum 22.000 lei pentru un proiect, in total 220.000 RON. Domeniile eligibile sunt:

  •  educatie - financiara, antreprenoriala sau civica (formala);
  • servicii sociale - care stimuleaza autonomia persoanelor asistate;
  •  sport - de masa, ca stil de viata sanatos;
  •  protectia mediului - ecologie urbana.

Proiectele castigatoare trebuie sa inceapa in perioada octombrie-decembrie 2011.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: