Vezi ce oferte de angajare in strainatate exista pentru cupluri

Data publicarii: 19-07-2011 | HR/Cariere

Multi romani vor sa plece la munca in strainatate doar impreuna cu sotul sau sotia. Au aparut, prin urmare, si oferte de angajare care li se adreseaza explicit acestora.

"Multe persoane care opteaza pentru locuri de munca in strainatate aplica in cuplu, alaturi de partener sau partenera", spun reprezentantii site-ului de joburi Tjobs.ro.

Potrivit acestora, printre avantajele acestei decizii se numara faptul de a nu fi singur intr-o tara straina si posibilitatea de a-ti face mai usor cunostinte. Principala problema la plecarea in cuplu este aceea ca sunt mai putine oferte de job la care cei doi candidati pot sa aplice, deci vor avea de asteptat o perioada mai lunga de timp, scrie Realitatea.net

"Varianta cea mai simpla pentru cei care isi doresc sa plece in cuplu este sa opteze pentru joburi diferite, dar in acelasi oras sau in aceeasi zona si sa nu fie descurajati daca plecarea este la date diferite", arata oficialii Tjobs.

Cele mai multe oferte de angajare pentru cupluri sunt in agricultura, in tari ca Spania sau Grecia. Salariile variaza intre 700 si 1.000 de euro net, iar contractele sunt pe minim 3-6 luni.

Un producator de lactate din Cipru angajeaza cupluri cu sau fara experienta, cu varsta intre 25 si 38 de ani care sa lucreze in productia de branza si cascaval. Barbatii trebuie sa aiba si permis de conducere. Salariul net lunar este de 580 euro la inceput si poate ajunge dupa cateva luni la 800 euro.

Si croitorii sau textilistii primesc oferte de plecare in cuplu. O firma producatoare de tapiterie din piele pentru automobile care activeaza in Slovacia recruteaza un numar de 50 de confectioneri si accepta aplicatiile sot-sotie. Salariile sunt de 400-600 euro lunar.

Un angajator din Italia cauta un cuplu cu varsta intre 25 si 45 ani pentru intretinerea unui restaurant din zona Catania. Salarizarea este de 600-850 euro de persoana pe luna.

Un restaurant din apropiere de Graz, Austria angajeaza un bucatar si un ajutor de bucatar. Angajatorul prefera un cuplu (sot-sotie), sotul bucatar cu calificare si experienta, sotia cu pricepere si experienta si disponibilitate de a urma un curs intensiv de calificare ca bucatar sau ajutor bucatar sau cofetar.

Vezi mai multe oferte de angajare pe Tjobs.ro.

Sursa: Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: