Capsunarii trimit tot mai putini bani in tara

Data publicarii: 20-07-2011 | Finante-Banci



Valoarea transferurilor facute de romanii care lucreaza in strainatate a ajuns la minimul ultimilor sase ani in primele cinci luni din 2011. Cresterea somajului in tarile cu largi comunitati de romani, precum Spania sau Italia, s-a reflectat direct in valoarea remiterilor catre Romania, care au scazut dramatic.

Cei mai multi romani care au ales sa munceasca peste hotare au facut-o pentru a-si putea ajuta familia ramasa in tara sa aiba un trai mai bun. Luna de luna, muncitorii romani din strainatate trimit in tara sume care sa le permita celor de acasa sa-si acopere cheltuielile curente, altii chiar reusesc sa mai puna ceva deoparte. Daca in urma cu doi-trei ani un loc de munca in strainatate era considerat o afacere buna, acum, situatia s-a schimbat. Criza din Europa i-a afectat direct pe romanii de peste hotare. Unii au ramas fara slujba, altii au suportat reduceri semnificative ale salariilor. Iar asta se reflecta fidel in valoarea remiterilor catre Romania, scrie Adevarul

In primele cinci luni din 2011, totalul sumelor trimise in tara a ajuns la minimul ultimilor sase ani. Transferurile curente din strainatate catre Romania, cu exceptia celor ale administratiei publice - majoritatea efectuate de romanii care muncesc peste hotare - au ajuns in intervalul ianuarie- mai 2011 la 1,33 miliarde de euro, potrivit datelor bancii centrale. 

Integral in Adevarul

Ultimele stiri pe BankNews.ro: