Boc, ministrilor: Aveti doua saptamani sa gasiti solutii de descentralizare

Data publicarii: 20-07-2011 | Politica



Premierul Emil Boc i-a anuntat, miercuri, pe ministrii sai ca au la dispozitie doua saptamani sa prezinte solutiile pentru transferarea catre autoritatile locale a unor atributii de la centru.

"Aveti la dispozitie doua saptamani doamnelor si domnilor ministri, ca fiecare ministru sa prezinte  in Guvern ce solutii are pentru a transfera atributii spre autoritatile locale, consiliii locale, consilii judetene, atributii si patrimoniu.  Pentru ca acest guvern  practic a demonstrat ca are vointa de a face descentralizare, iar exemplele din educatie, sanatate  si transporturi sunt binevenite, dar trebuie completate si cu alte decizii la alte ministere pentru a cobori decizia  la nivelul administratiei (n.r.care se afla) cel mai aproape de cetatean. Iar in privinta patrimoniului sa ii obisnuiti pe cei din minister sa lase cuvantul <nu> din brate, atunci cand este vorba de transferul catre autorittile locale  a unor atributii sau active care, repet,  potrivit legii, pot fi transferate si mai bine administrate de autoritatile locale", le-a spus Boc ministrilor.

"Cred ca avem aproape 3000 de motoare locale  de dezvoltare (...) si care trebuie sa fie incurajate de guvernul central  sa se dezvolte, sa aiba initiativa, iar noi trebuie sa ne mentinem la nivel national  ceea ce inseamna puterea de reglementare si control.  Acesta este rolul unui guvern central, national, sa actioneze ca un guvern care  reglementeaza  pentru tot ce inseamna tara  si controleaza ceea ce  a impus prin reglementare .  Administrarea trebuie sa ramana la nivel de decizie, (n.r.decizie)  care se afla cel mai aproape de cetatean, adica primarii, consilii locale si consilii judetene", le-a  mai transmis premierul reprezentantilor din Guvern.  

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: