BCR prelungeste valabilitatea ofertei de refinantare

Data publicarii: 20-07-2011 | Finante-Banci

  • In 6 saptamani de promovare a ofertei de refinantare, BCR a inregistrat cereri de refinantare de peste 25 de milioane de EUR
  • Valoarea medie a unui credit de refinantare cu garantii reale este de 30.000 EUR; creste numarul clientilor care refinanteaza credite negarantate printr-un credit garantat cu ipoteca
  • Cererea pentru refinantari este insotita de o crestere a cererii pentru creditul ipotecar, in special prin programul Prima Casa 4; BCR a aprobat 3.500 credite in cadrul programului Prima Casa 4

Banca Comerciala Romana prelungeste pana pe 12 august valabilitatea ofertei de refinantare SMART, dupa ce, in 6 saptamani de campanie, a inregistrat cereri de refinantare totalizand un volum de peste 25 de milioane de EUR. Campania este destinata clientilor interesati de a-si refinanta sau consolida creditele contractate la alte banci printr-un credit garantat cu ipoteca la BCR.

Campania de refinantare SMART mizeaza pe un pachet alcatuit dintr-o oferta financiara promotionala (dobanzi competitive, fara comisioane de analiza), facilitati de transfer a creditului (evaluarea gratuita a imobilului adus in garantie, cheltuieli notariale suportate de catre banca), precum si beneficii aditionale (asigurare de viata si de imobil gratuite). Valoarea medie a unui imprumut de refinantare solicitat de catre clienti se situeaza in jurul valorii de 30.000 de EUR.

Vedem semne de dezghetare a cererii de credite. Clientii fac un calcul rational si aleg ofertele de refinantarea care le faciliteaza un cost total al creditului si o rata lunara mai mici. Volumul solicitarilor de refinantare in cadrul campaniei SMART a fost dublu fata de estimarile noastre, ceea ce demonstreaza ca exista un interes masiv pentru refinantare in randul clientilor, a afirmat Stefan Coroianu, Director Produse Retail in cadrul BCR. O tendinta interesanta este cresterea numarului clientilor care detin credite negarantate si care opteaza pentru refinantarea acestora printr-un credit garantat cu ipoteca, datorita costurilor mai avantajoase, a adaugat Coroianu.

In cadrul campaniei de refinantare, BCR acorda credite ipotecare sau de nevoi personale garantate cu ipoteca in EUR sau RON, de pana la 85% din valoarea imobilului adus in garantie (conform raportului de evaluare), in functie de capacitatea de rambursare a solicitantului si a eventualilor coplatitori. EUR ramane in continuare moneda de preferinta pentru creditele cu garantie reala.

In ultimile luni cererea de credite garantate la BCR a cunoscut o apreciere vizibila, pe fondul stabilizarii preturilor la activele imobiliare si al scaderii nivelului dobanzilor la minime istorice. In acelasi timp, cererea pentru creditele Prima Casa 4 se mentine la un nivel ridicat, avand in vedere nivelul scazut al dobanzii si avansul redus (numai 5% din valoarea creditului solicitat). De la debutul programului Prima Casa 4, BCR a aprobat 3.500 credite in valoare totala de aproape 150 milioane EUR.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: