Angajatorii europeni ies la vanatoare de manageri si specialisti

Data publicarii: 20-07-2011 | HR/Cariere

Majoritatea companiilor din Europa cauta manageri si specialisti. Angajatorii din domeniul medical, servicii, IT si sectorul financiar-bancar au cele mai mari intentii de recrutare la nivel de manageri si specialisti. Aproape 70% dintre firmele din Slovacia si Rusia, 65% dintre companiile din Turcia si Marea Britanie vor angaja manageri si specialisti in urmatoarele luni, potrivit unui studiu al firmei de recrutare Antal International.

In acelasi timp, peste 50% dintre companiile din Franta, Belgia, Luxemburg, Cehia, Bulgaria si Olanda vor sa angajeze manageri si specialisti.  In Polonia, 47% dintre firme au intentii de recrutare la nivel de management si specialisti, iar procentajul firmelor care pregatesc recrutari ajunge la 46% in Italia si Ungaria.

Cele mai mici intentii de recrutare se inregistreaza in randul companiilor din Elvetia (29%), Portugalia (28%), Germania (28%) si Austria (17%).  Conform studiului, 49% dintre firmele de pe piata locala vor derula proiecte de angajare in urmatoarele luni, iar companiile din industria auto, sectorul farmaceutic si IT au cele mai mari intentii de angajare.

Studiul a fost realizat pe un esantion de peste 12.800 de firme din 47 de tari.

Sursa: Realitatea.net

Ultimele stiri pe BankNews.ro: