Depozitarul Central anunta realizarea primei decontari transfrontaliere pe piata din Franta

Data publicarii: 21-07-2011 | Finante-Banci

Depozitarul Central anunta ca a realizat, in premiera, miercuri, o decontare transfrontaliera pe piata din Franta, decontarea fiind efectuata in conditii de siguranta si eficienta.

Astfel, decontarea a fost realizata pentru actiunile emise de Alcatel Lucent, al caror depozitar este Euroclear France, informeaza Depozitarul Central, printr-un comunicat.

In momentul de fata, Depozitarul Central dispune de legaturi transfrontaliere in 18 tari situate pe trei continente (Africa de Sud, Austria, Belgia, Cehia, Danemarca, Elvetia, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Luxemburg, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Spania, Statele Unite ale Americii, Suedia si Ungaria) si ofera participantilor sai posibilitatea decontarii transfrontaliere in 11 valute (franci elvetieni, coroane cehesti, coroane daneze, euro, lire sterline, forinti maghiari, zloti polonezi, coroane suedeze, ranzi sud-africani, dolari americani si lei), se mai arata in comunicat. 

Operatiunile de decontare transfrontaliera in lei se pot desfasura la data curenta doar prin intermediul Clearstream Banking Luxembourg, precizeaza Depozitarul Central. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: