Locuintele asistatilor social, asigurate cu forta
Data publicarii: 25-07-2011 | Imobiliare
Guvernul propune ca Agentia Nationala pentru Prestatii Sociale sa plateasca politele in locul acestora, urmand ca sumele sa fie deduse din ajutorul social.
In cazul in care ajutorul social inceteaza, asistatul sau familia lui va achita diferenta in maximum 3 luni de la incetarea dreptului.
Temandu-se ca nu-si va incasa banii din asigurarile obligatorii ale locuintelor, mai ales pentru ca pana la 15 iulie se incheiasera numai 8,63% din politele aferente fondului locativ national, guvernantii s-au gandit sa-i "ajute" pe asistatii social, platind in locul lor polita, pentru ca apoi s-o deduca din putinii bani pe care ii primesc acestia de la stat.
Potrivit unui proiect de hotarare de guvern, postat pe site-ul Ministerului Muncii spre dezbatere publica, locuintele aflate in proprietatea familiilor, respectiv persoanelor singure beneficiare de ajutor social, vor fi asigurate obligatoriu impotriva cutremurelor, alunecarilor de teren sau inundatiilor de catre Agentia Nationala pentru Prestatii Sociale. "Plata primelor de asigurare se face de catre Agentia Nationala de Prestatii Sociale direct in contul Societatii Comerciale "Pool-ul de Asigurare impotriva Dezastrelor Naturale" - S.A., care pe baza listei cuprinzand persoanele beneficiare de ajutor social va emite politele de asigurare aferente acestora", se arata in document.
Potrivit acestuia, "prima de asigurare se deduce din suma cuvenita ca ajutor social", suma dedusa neputand fi mai mare de o treime din ajutorul social.
In cazul in care din prima plata a ajutorului social nu se poate constitui suma integrala reprezentand prima de asigurare, atunci "deducerea se reporteaza si asupra drepturilor ulterioare, pana la concurenta valorii integrale a primei de asigurare".
Guvernantii au prevazut si posibilitatea incetarii dreptului de ajutor social inainte de recuperarea integrala a sumelor reprezentand prima de asigurare, in acest caz familia sau persoana singura care a beneficiat de ajutorul social fiind obligata sa achite diferenta ramasa "in termen de maximum 3 luni de la incetarea dreptului".
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- TBI Bank urmează să fie achiziționată de Advent International
- Revolut a publicat raportul anual pentru 2024
- Încurajați de performanța în creștere a pieței hoteliere din București, investitorii vor construi circa 1.000 de camere de hotel noi până în 2027
- BT: Finantare pentru Simtel pentru finalizarea unui parc fotovoltaic in Giurgiu
- UNSICAR: Checklist de siguranță în vacanța de Paște
- Studiu EY România: Românii prioritizează calitatea și reducerile pentru Sărbătorile de Paște 2025
- #DreptulLaBanking: Protejează-ți datele financiare de Paște
- Studiu EY: Listările publice globale în T1 2025: între provocări și incertitudini
- Divizia de Property Management a Colliers preia administrarea cladirii de birouri Victoria Center
- Piața centrelor de date din România este în etapa gain momentum
- Salt Bank aniversează un an de la lansare cu un nou record: peste 500.000 de clienți
- Studiu EY: Companiile se vor confrunta cu schimbări majore ale politicilor fiscale și comerciale la nivel global
- Skanska a semnat vanzarea cladirii de birouri Equilibrium 1 catre fondul de investitii Gordiusz Private Equity
- EY-Parthenon a asistat acționarii Forza Rossa și British Motors în vânzarea dealerilor auto Ferrari și Aston Martin în România
- Colliers: Oferta redusă și creșterea chiriilor îngreunează accesul la spații moderne de birouri