SUA au pierdut franele pe marginea prapastiei

Data publicarii: 27-07-2011 | International

Bursa de la New York a deschis in pierdere dupa ce negocierile dintre democratii presedintelui Barack Obama si partidul republican majoritar in Camera Reprezentantilor au esuat inca o data. Viitorul Americii si al economiei mondiale sta in decizia politicienilor si a agentiilor de rating

Negocierile dintre democratii si republicanii americani privind majorarea plafonului de indatorare si planul de reducere a cheltuielilor publice au esuat inca o data provocand o scadere a celor mai importanti indici de la Bursa din New York. Indicii Dow Jones si S&P au pierdut 0,84% in deschiderea Bursei dupa ce indicele S&P 500 pentru tranzactii futures a deschis si el in scadere aratand o ingrijorare pe termen lung. 

Soarta Statelor Unite si a economiei mondiale, in general, este astfel la mana agentiilor de rating, care, pentru prima data in istorie, ar putea modifica in sens negativ ratingul suveran al SUA. O eventuala retrogradare, care va avea ca efect direct o crestere a dobanzii la care statul se imprumuta, ar echivala cu un dezastru pentru americani a caror economie se bazeaza in mare masura pe imprumuturi. Datoria publica a SUA depaseste 14.300 de miliarde de dolari  iar in prezent Guvernul se imprumuta la dobanzi medii de 2%, cele mai mici din lume pentru titluri de stat.

Integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: