Saxo Bank cumpara 25% din compania de servicii de brokeraj Leverate

Data publicarii: 27-07-2011 | Finante-Banci

Achizitia va permite Saxo Bank, banca daneza specializata in tranzactionari si investitii online, sa ofere clientilor si brokerilor o gama si mai ampla de servicii suplimentare de tranzactionare, printre care MetaTrader4 (MT4) si alte solutii. In schimb, Leverate va beneficia de pozitia de lider pe piata, lichiditatea superioara Si know-how-ul pe care le detine Saxo Bank.

Saxo Bank cumpara 25% din Leverate, cele doua companii anuntand astazi intrarea intr-un parteneriat strategic. Leverate ofera o solutie la cheie completa companiilor de brokeraj care cauta capabilitati de tranzactionare bazate pe aplicatia online de tranzactionare automata MetaTrader, sau sa extinda propria gama de solutii.

Prin aceasta achizitie, Saxo Bank si Leverate vor continua sa isi imbunatateasca oferta catre segmentul institutional si brokerii individuali, adaugand noi functionalitati de tranzactionare. Solutia completa Leverate furnizeaza brokerilor serviciile de care au nevoie pentru a spori conversiile, volumul de tranzactionare si capacitatea de management al riscului prin produsele integrate in platforma MT4 sau alte platforme.

De la lansare, in 2005, MetaTrader s-a dovedit una dintre cele mai populare platforme non-proprietare de tranzactionare Forex. Oferind functionalitati avansate, sistemul este privit ca fiind unul dintre cele mai apreciate sisteme auto-dealing de pe piata si este folosit pe scara larga de traderii FX.

Stig Pastwa, Chief Commercial Officer Saxo Bank, comenteaza achizitia: "Am asistat, printre clientii nostri institutionali si brokerii individuali, la o cerere sporita de solutii de tranzactionare automatizata, inclusiv MetaTrader. Posibilitatile Leverate de a livra un mediu de tranzactionare complet Si fiabil au transformat-o in prima optiune cand vine vorba despre furnizarea de tehnologie MT4, tehnologie care se ridica la standardul de executie al Saxo Bank. Ca o extensie a ofertei noastre dedicate clientilor institutionali si white-label, Saxo Bank va sustine Leverate cu tehnologie si lichiditate. In timp ce-si pastreaza independenta, speram sa sprijinim Leverate in ceea ce se poate numi deja impresionanta lor dezvoltare de care clientii lor vor beneficia in continuare."

Intr-o declaratie comuna, co-presedintii Leverate, Ran Strauss si Doron Cohen au afirmat: "Leverate a fost abordata de mai multe ori de diferite fonduri de private equity dornice sa intre intr-o relatie de afaceri, dar abia cand am intalnit Saxo Bank am simtit ca am gasit partenerul ideal. Leverate va continua sa furnizeze solutii proprietate inovative si complete pentru piata FX si suntem mandri sa lucram cu Saxo Bank pentru asta. Intotdeauna, Saxo Bank a fost recunoscuta ca un vector al industriei FX, motiv pentru care acum continuam impreuna sa sustinem planurile de cercetare Si dezvoltare Leverate, odata cu serviciile oferite brokerilor Si institutiilor financiare. Acest parteneriat benefic ambelor parti va permite clientilor nostri sa profite de surse de lichiditate top-tier, in timp ce clientii Saxo Bank vor avea acces la solutia noastra Complete Broker Solution: MT4, Live Feed, Web & Mobile Traders, CRM si Risk Management, furnizate de Leverate si integrate complet in lichiditatea Saxo Bank si motorul sau de executie. Acest parteneriat nu va schimba in niciun mod managementul sau operatiunile Leverate, iar clientii nostri vor avea numai de castigat din el."

Ultimele stiri pe BankNews.ro: