Iesenii raman fara apa calda de la 1 august

Data publicarii: 28-07-2011 | Diverse


Locuintele din municipiul Iasi racordate la sistemul centralizat de incalzire nu vor mai primi apa calda de la 1 august, dupa ce Romgaz a decis sistarea livrarii de gaze catre Centrala Electrica de Termoficare (CET) Iasi din cauza datoriilor pe care le are de platit unitatea ieseana.

Potrivit reprezentantilor CET, peste 50.000 de apartamente din municipiul Iasi care sunt inca racordate la sistemul centralizat nu vor mai primi apa calda. Cateva blocuri de locuinte vor primi in continuare apa calda deoarece sunt alimentate din centrale termice, transmite corespondentul NewsIn.

CET are conturile blocate dupa ce DNA a declansat o ancheta in care procurorii fac verificari privind neplata contributiilor la stat.

In anii precedenti, Romgaz a sistat in mai multe randuri livrarea de gaze naturale, tot din cauza datoriilor.

CET Iasi se afla intr-o situatia financiara dificila, cu datorii de sute de milioane lei catre stat sau furnizori. Municipalitatea ieseana a publicat un anunt de intentie prin care vrea sa concesioneze serviciile de la unitate catre un operator privat. In acest sens, au avut loc mai multe discutii cu companii din strainatate care s-au aratat interesate de a prelua in administrare centrala.

Primarul Gheorghe Nichita a declarat recent ca CET va fi administrata de un operator privat incepand cu aceasta iarna. In cazul in care procedurile de licitatie nu vor fi finalizate pana atunci, Nichita nu a exclus incredintarea directa catre un operator pe o perioada de un an de zile. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: