Tradeville: Actiunile producatorului de cosmetice AVON sunt subevaluate

Data publicarii: 28-07-2011 | Bursa

 Actiunile producatorului de cosmetice AVON sunt subevaluate din perspectiva multiplilor financiari, a randamentului dividendului si a randamentului asteptat pe unitatea de risc (rata Sharpe), potrivit unei analize realizata de specialistii Tradeville.

"In urma analizei, se observa redresarea vanzarilor si a profitului din ultimul an si lichiditatea, FCF si gradul de indatorare mai agresive decat ale celorlalte 3 companii. Aceasta situatie indica un grad de risc mai mare dar si un potential mai bun de crestere. Avon face parte din sectorul bunurilor de consum non-ciclice pentru care, din perspectiva rotatiei sectoriale, momentul optim de investire este expansiunea tarzie.”, se arata in analiza Tradeville.

Rating-ul de guvernanta corporativa acordat de Governance Metrics International este mediu, cele mai notabile reprosuri aduse fiind legate de faptul ca directorul general este si presedintele CA si de modul de inregistrare al unor venituri, cheltuieli si active necorporale.

Urmatorul eveniment notabil pentru companie va fi maine publicarea rezultatelor T2/2011. In privinta acestora, analistii intervievati de Reuters asteapta, in medie, o crestere de circa 7.6% a vanzarilor si de 22.5% a EPS fata de trimestrul anterior. Pentru anul 2011, Avon estimeaza vanzari de circa 11.51 mld. USD (+6%) si un profit operational de 1.21 mld. USD (+12.5%). Estimarile analistilor din piata sunt similare, +8.7% pentru cifra de afaceri si, respectiv, +14.4% pentru EPS, cifre realizabile in contextul rezultatelor din T1/2011.

Avon, unul dintre marii producatori de cosmetice ai lumii, prezinta un multiplu Price per earnings de numai 17.17 in comparatie cu cea a companiilor cu care societatea a fost comparata si anume, Estee Lauder (EL.N), Beiersdorf (BEIG.DE) si Herbalife (HLF). De asemenea, si ceilalti doi multipli financiari Price per Book Value (6.61) si Price per Sales( 1.11) arata potentialul mai mare al titlurilor Avon in comparatie cu societatile concurente.

Despre CFD-uri cu marja 100%

Investitorii care aleg noile instrumente, CFD-uri cu marja 100%, se bucura de riscuri reduse datorita eliminarii efectului de levier si de costuri mai mici in comparatie cu investitia directa pe piata americana. CFD-urile cu marja 100% permit deschiderea unei pozitii short, in cazul in care investitorul mizeaza pe scaderea pretului, si intrarea long, in situatia in care se preconizeaza aprecierea actiunilor. Fiind un instrument care reda cu fidelitate investitia in actiuni, avantajul cumparatorilor este posibilitatea incasarii dividendelor aferente titlurilor achizitionate, iar cel al vanzatorilor este lipsa costurilor de finantare pentru mentinerea pozitiei.

Clientii Tradeville pot tranzactiona aceste instrumente prin intermediul platformei Startrade 360 atat in versiunea web, cat si desktop, beneficiind de facilitatile oferite de acestea cum ar fi modulul avansat de analiza tehnica integrat in platforma. In plus, Tradeville ofera ofera acces la aceste instrumente si prin aplicatia Startrade 360 pentru iPhone.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: