Soros s-a pensionat la 81 de ani. Ce lasa in urma?

Data publicarii: 28-07-2011 | International



Averea personala a filantropului a ajuns la 25 de miliarde de dolari

Miliardarul George Soros se retrage din afacerile cu plasamente financiare ramanand sa administreze doar averea familiei. Fondul sau de investitii, Soros Management Fund, are in prezent active de peste 25,5 miliarde de dolari, cea mai mare parte, peste 24,5 miliarde fiind detinute de familia Soros sau de apropiati ai acesteia. Inca din 2000, Soros a decis sa administreze cu precadere banii familiei prin intermediul fondului iar noile prevederi emise de autoritatile de reglementare in privinta raportarii datelor personale ale actionarilor au grabit procesul de transformare a Soros Management Fund intr-un "birou de familie”.

 Miliardarul a decis sa returneze celorlalti actionari sumele echivalente cu valoarea activelor detinute adica aproximativ 1 miliard de dolari. Decizia, anuntata de cei doi fii ai sai, Jonathan si Robert, consfinteste practic transfomarea lui George Soros din investitor in filantrop. Cel mai probabil, miliardarul in varsta de 81 de ani se ca dedica exclusiv fundatiei care ii poarta numele si care activeaza in 70 de tari ale lumii. Trecerea de la statutul de investitor la acela de filantrop a fost gandita in mai multi pasi , retragerea fiind doar ultimul dintre ele.  

Omul care a prabusit lira sterlina

 Punctul culminant al carierei de speculator a lui George Soros a fost in 1992 atunci cand a castigat 1 miliard de dolari in doar cateva zile pariind impotriva Bancii Angliei. Soros a fortat practic banca centrala britanica sa scoata lira sterlina din sistemul european al cursurilor de schimb(ERM 2) pentru a evita un dezastru economic. 

Integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: