Chiriile nu mai cresc pe spatele studentilor

Data publicarii: 28-07-2011 | Imobiliare

Numarul celor care au promovat Bac-ul este mai mic decat anul trecut, ceea ce va duce si la o reducere importanta a celor inscrisi  la facultate.

Pe baza acestei situatii, unii proprietari ar putea reduce pretul chiriilor .

Pe de alta parte, specialistii din piata spun, in ciuda scaderilor de acum, ca este posibila o usoara crestere a chiriilor pana la nivelul de la inceputul verii.

Vara a adus ieftiniri de cateva procente in randul chiriilor, iar in toamna proprietarii de locuinte vechi fie vor lasa din pret cu un procent intre 5 si 10%, pe baza situatiei de la Bacalaureatul din acest an, fie vor reveni la valorile practicate la inceputul verii.

Potrivit unei analize realizate de imobiliare.ro, in luna iulie chiriile in marile centre universitare din tara au scazut. "Diferentele de pret ating si 11% fata de acum trei luni, cea mai mare scadere fiind intalnita in cazul apartamentelor cu doua camere din Iasi. In Capitala, cele mai ieftine chirii se situeaza in jurul valorii de 150 de euro/luna, in timp ce la Timisoara, in aceasta perioada, pretul chiriilor la garsoniere poate cobori pana la 100 euro/luna. 

In Cluj-Napoca, preturile pentru inchirierea unei garsoniere pornesc de la 120 euro/luna", se arata in analiza imobiliare.ro.

Integral in Curierul National

Ultimele stiri pe BankNews.ro: