Unde sunt cele mai curate ape din Europa

Data publicarii: 02-08-2011 | Mediu

Un raport al Agentiei Europene de Mediu claseaza Cipru, Croatia si Malta pe primele locuri privind calitatea apei pentru scaldat.

Rezultatele arata ca 9 din 10 rauri si lacuri respecta standardele europene minime la capitolul curatenie.

Cipru, Croatia si Malta au cele mai curate ape din Europa, potrivit unui studiu intocmit de Agentia Europeana de Mediu, care releva ca, desi, in ultimul an, calitatea apelor europene a scazut usor, atat apa marii, cat si apele interioare sunt suficient de curate pentru a permite activitati precum inotul sau scaldatul.

Cipru are doar ape "excelente"

In 2010, in fruntea clasamentului s-a aflat Cipru, unde calitatea apei a fost cotata ca excelenta in toate locatiile. Urmeaza Croatia (97,3%) si Malta (95,4%). In Regatul Unit, 81,7% din amplasamente au primit calificativul excelent, 96,9% calificativul bine, iar 16 locuri nu au primit nota de trecere. Agentia Europeana de Mediu le recomanda tarilor din cadrul Uniunii Europene "sa depuna mai multe eforturi in directia imbunatatirii calitatii apei pentru scaldat in Europa".

Marea Neagra a trecut testul

In ceea ce priveste Marea Neagra, raportul Comisiei Europene da asigurari ca plajele si apele de pe litoralul romanesc si de pe cel bulgaresc respecta standardele europene minime de calitate.

Ultimele stiri pe BankNews.ro: