Boc: Nu sunt un fan al proiectului Rosia Montana

Data publicarii: 02-08-2011 | Diverse



Prim-ministrul Emil Boc si-a exprimat rezervele fata de proiectul exploatarii miniere de la Rosia Montana din perspectiva avantajelor pentru statul roman, in privinta riscurilor de mediu asteptand o evaluare a specialistilor din domeniu.

"Nu sunt un fan al acestui proiect. Sunt doua observatii majore. Una tine de mediu si astept ca cei de profil sa se pronunte pentru ca este treaba specialistilor, iar a doua este beneficiul pentru statul roman. Cred ca actuala forma a contractului nu este cea mai favorabila pentru statul roman. Sunt observatii pe care le-am avut chiar inainte de a fi prim-ministru", a declarat Emil Boc pentru postul public de televiziune.

Pe de alta parte, premierul a precizat ca punctul sau de vedere nu este unul definitiv. "Vom vedea cum vor evolua discutiile pe marginea acestui subiect si imi voi face un punct de vedere", a precizat Boc. Intrebat daca intentioneaza sa initieze o renegociere a contractului cu Gold Corporation, Boc a raspuns: "Este prematur sa ma pronunt." 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: