Adrian Vasilescu: Singura solutie pentru Romania este restructurarea

Data publicarii: 02-08-2011 | Finante-Banci


Romania a trecut cu brio de testul Fondului Monetar International, reprezentantul acestuia, Jeffrey Franks, anuntand ca majoritatea tintelor au fost atinse. Cu toate acestea, au ramas patru sectoare cu probleme: sistemul sanatatii, arieratele, investitiile publice si reforma companiilor de stat.

Insa, in opinia lui Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei, toate aceste neajunsuri au la baza o singura problema majora: restructurarea.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Adrian Vasilescu arata care sunt cauzele problemelor de pe cele patru segmente, precum si ce ar s-ar putea face pentru rezolvarea lor.

Opozitia a calificat evaluarea Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale drept optimista. Cum vi se pare dumneavoastra?

Nu mi se par nici optimiste, nici pesimiste, mi se par a fi rationale. Concluziile obiective ale unei analize facuta la sange in Romania.

Toate cele patru puncte luate in parte si in total sunt foarte importante pentru Romania la aceasta ora. Dar nu sunt singurele. Ele se refera la partea de buget, pentru ca bugetul este in atentia Fondului Monetar International in legatura cu acordul.

Cititi interviul integral in Ziare.com

Ultimele stiri pe BankNews.ro: