Stirile de la ora cinci, in pericol de disparitie

Data publicarii: 03-08-2011 | Media



O decizie CNA publicata recent in Monitorul Oficial interzice stirile cu omoruri. Specialistii media si TV spun ca decizia CNA este bine-venita, iar televiziunile pot face ratinguri si cu programe "curate", fara imagini cu omoruri, sinucideri ori mutilari.

Crime, omoruri, violuri, cam toata "esenta" renumitelor stiri de la ora 17.00, de la Pro TV, sunt in pericol de disparitie din cauza unei decizii CNA, ce a fost publicata recent in Monitorul Oficial. Mai precis, decizia spune ca intre orele 6.00 si 22.00 nu pot fi difuzate stiri care contin "descrieri ori reconstituiri ale unor omucideri/sinucideri, mutilari/automutilari sau tehnici criminale ori practici oculte". 

Seful programelor de la Kanal D, Fatih Salis, este de parere ca hotararea CNA va face ca stirile sa fie lipsite de emotie si nu vor mai putea transmite "puterea exemplului" "Stirile Kanal D sunt emotionale, transmit o stare, prezinta o experienta si arata modele pozitive sau negative. O data cu punerea in aplicare a hotararii CNA, stirile pe care le vom face nu vor mai transmite mesajul in mod direct, vor fi lipsite de emotie, vor fi strict informative", a declarat reprezentantul Kanal D. Conducerea Antenei 1 a declarat ca va respecta hotararea CNA. Reprezentantii Pro TV nu au raspuns solicitarii "Adevarul" pana la inchiderea editiei.

Integral in Adevarul.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: