Sase ministere primesc bani la rectificare pentru stingerea unor datorii

Data publicarii: 03-08-2011 | Economie

Sase ministere vor primi bani la rectificarea bugetara pentru stingerea unor datorii ale ordonatorilor principali de credite, sume care nu vor afecta insa deficitul bugetului general consolidat pentru anul 2011, potrivit potrivit proiectului de ordonanta de guvern privind rectificarea bugetului de stat, obtinut de AGERPRES.

Cei mai multi bani ii va primi Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, 669,4 milioane lei pentru Societatea Nationala de Transport Feroviar de Calatori "CFR Calatori" SA si 130 milioane lei pentru majorarea capitalului social al Companiei Nationale de Cai Ferate ,"C.F.R." SA. 

Ministerul Administratiei si Internelor va primi 302,7 milioane lei pentru achitarea obligatiilor catre furnizorii de energie termica iar Ministerul Finantelor Publice - 248,1 milioane lei in vederea asigurarii sumelor necesare unitatilor administrativ teritoriale pentru plata TVA aferenta achizitiilor din fonduri publice in cadrul proiectelor ISPA in sectorul de apa la preluarea de la operatori a investitiilor realizate ulterior transmiterii cererilor finale de fonduri la Comisia Europeana, precum si TVA restant. 

De asemenea, Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale va primi 115,3 milioane lei pentru datorii ale Academiei de Stiinte Agricole si Silvice ,"Gheorghe Ionescu Sisesti" catre bugetul de stat si 60 milioane lei pentru acoperirea unor datorii generate de derularea Programului SAPARD. 

Ministerul Economiei Comertului si Mediului de Afaceri are alocate 79 milioane lei pentru achitarea obligatiilor Societatii Nationale ,"Nuclearoelectrica" S.A. catre producatorul de apa grea Regia Autonoma pentru Activitati Nucleare, iar Ministerul Apararii Nationale - 12 milioane lei pentru Regia Autonoma Compania Romana de Aviatie ROMAVIA, exclusiv pentru achitarea obligatiilor acesteia. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: