Apartamentele s-au ieftinit cu peste 10% in luna iulie

Data publicarii: 03-08-2011 | Imobiliare

Preturile apartamentelor au scazut cu 10,9 la suta, la nivel national, in luna iulie, comparativ cu perioada similara de anul trecut, ajungand la un pret mediu de 1.026 euro/mp, potrivit imobiliare.ro.

De asemenea, pretul este cu 0,8 procente mai scazut decat cel din luna precedenta, se arata intr-un comunicat al imobiliare.ro, remis Ziare.com.

Totusi, in majoritatea oraselor analizate evolutiile au fost diferite pe cele doua segmente, de apartamente vechi si apartamente noi.

"Desi indicele imobiliare.ro calculat la nivel national a inregistrat o scadere de doar 0,8% in ultima luna, pe segmentul apartamentelor noi am asistat la variatii mari, diferite de la un oras la altul. Au avut loc atat cresteri de pret in Brasov, Constanta si Timisoara, cat si scaderi importante in Bucuresti sau Cluj-Napoca. Pe de alta parte, segmentul apartamentelor vechi este mai putin dinamic, oscilatiile fiind cuprinse intre -1,3% in Cluj-Napoca si +1,1% in Timisoara", a declarat Adrian Erimescu, directorul general imobiliare.ro.

In Bucuresti, valoarea medie din luna iulie a fost de 1.162 de euro/mp util, atat pentru apartamentele vechi, inregistrand o scadere de 1,4 la suta. Spre deosebire de alte orase, pretul apartamentelor noi din Capitala a inregistrat o scadere importanta, de 4,1%. Mai putin dinamic s-a dovedit a fi segmentul unitatilor vechi a caror pret a inregistrat o crestere de 0,6%.

Cititi integral in Ziare.com

Ultimele stiri pe BankNews.ro: