Asezati pe marginea prapastiei, spaniolii trimit salutari din concediu

Data publicarii: 03-08-2011 | International


In timp ce rata somajului atinge 21% din populatia activa, mergand pana la 45% in randul tinerilor, starea de spirit din tara lui Don Quijotte este de invidiat, iar spaniolii sunt mai bucurosi sa-si vada de vacanta, decat sa intre in panica, cu gandul la viitor.

"Primavara araba" impulsioneaza turismul in Spania

Hotelurle din Costa de Sol sunt angajate "full" pe intregul sezon si nici in alte zone nu se vede mai putina aglomeratie. In prima jumatate a anului 2011, numarul turistilor a cresut net fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Am gresi daca am pune bucuria pe seama nonsalantei spaniolilor: "Primavara Araba" dirijeaza spre Spania multi europeni sau americani, care mai inainte cautau nisipul de pe coastele sudmediteraniene.

Pana in iunie, Spania a primit peste 24,8 milioane de turisti straini (simtitor mai mult decat populatia Romaniei!), cu 7,8% peste cei din anul trecut, conform Rue89.com.

Dar, pe de alta parte, spaniolii, constienti de perspectiva unor zile negre, vor sa-si traiasca din plin zilele inca albe, de care se bucura. Presa, organizatorii festivalurilor, turoperatorii ii incurajeaza.

Integral in Ziare.com
Ultimele stiri pe BankNews.ro: