Sectorul bancar este cel mai afectat pe Bursa de contextul extern

Data publicarii: 03-08-2011 | Finante-Banci



Bursa de la Bucuresti a inchis in scadere cu 1,4%, in linie cu marile burse europene, din cauza temerilor privind situatia economica globala, dupa datele sub asteptari publicate in SUA privind industria prelucratoare si ingrijorari referitoare la extinderea crizei datoriilor in zona euro, scrie Mediafax.

Majoritatea actiunilor au debutat la preturi in scadere, iar ulterior si-au accentuat declinul, investitorii reactionand la miscarile similare consemnate de marile piete europene.

"Ingrijorarile investitorilor sunt legate in principal de contextul extern si nu de economia noastra. Jucatorii gandesc la nivel global, iar atentia este indreptata spre votul din Senatul american privind acordul pentru ridicarea plafonului datoriei de stat. Desi pietele se asteapta la un vot favorabil, sunt temeri privind retrogradarea ratingului de catre agentiile de evaluare financiara. Pana nu se linistesc pietele externe, nu vom vedea nici la noi volume in crestere", a declarat directorul de operatiuni al firmei de brokeraj Estinvest, Marcel Murgoci.

El a spus ca este greu sa estimeze ce se va intampla in urmatoarea perioada la BVB, iar jucatorii ar trebui sa fie vigilenti si atenti zilnic la stirile externe, fara sa-si faca planuri pe termen lung.

Integral in Wall Street
Ultimele stiri pe BankNews.ro: