Astra Asigurari isi schimba structura actionariatului

Data publicarii: 04-08-2011 | Finante-Banci

Directoratul Astra Asigurari convoaca, in 7 septembrie 2011, Adunarea generala extraordinara a actionarilor avand pe ordinea de zi aprobarea modificarii actului constitutiv al asiguratorului, ca urmare a schimbarii structurii actionariatului societatii, potrivit unui anunt din Monitorul Oficial.

Dupa modificare, structura actionariatului Astra Asigurari va fi: Nova Group Investements Romania cu 72,6830% din capitalul social, Epsilon Estate Provider cu 27,0160% din actiuni, iar 0,3010% este detinut de actionari persoane fizice si juridice.

In iunie, Uniqa Group Austria a iesit din actionariatul companiei Astra Asigurari prin vanzarea pachetului minoritar de 27% din actiunile firmei catre actionarul majoritar al companiei Astra Asigarari, TNG - The Nova Group. Tranzactia s-a efectuat prin doua deal-uri, reprezentand 19,57 milioane de actiuni, la o valoare de 106 milioane lei.

Uniqa a renuntat a sfarsitul lui 2008 la preluarea Astra, la care detinea 27% din actiuni, dupa ce negocierile pentru cumpararea restului actiunilor au esuat, pretul fiind considerat prea mare. Dupa esecul negocierilor de preluare, Uniqa a decis retragerea numelui sau din logo-ul Astra-Uniqa.

Tot la sfarsitul lui 2008, grupul austriac de asigurari Uniqa a preluat de la Vienna Insurance Group (VIG) asiguratorul Unita (actuala Uniqa Asigurari).

Astra Asigurari a raportat pentru primul trimestru din 2011 un profit net de 3,86 milioane lei, in scadere cu 20% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce primele brute subscrise au sporit cu 1,49%. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: