Ialomitianu: Cseke a fost prezent la discutarea rectificarii bugetare

Data publicarii: 05-08-2011 | Politica

Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a declarat joi ca Attila Cseke, care a demisionat de la conducerea Ministerului Sanatatii, a fost prezent la discutiile privind rectificarea bugetara, purtate de guvern cu reprezentantii FMI, ai Bancii Mondiale si ai Comisiei Europene.

Potrivit lui Ialomitianu, la discutii a fost prezent si presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Lucian Duta.

"Acolo s-a stabilit si modul de alocare pe ministere. Si s-a mers pe ideea ca se duc bani pentru investitii, pentru arierate, atat in Sanatate, cat si pentru companii. Eu cred ca sunt multi ministri suparati ca nu au primit banii solicitati si nu cred ca este cazul, atunci cand ti-e greu, sa-ti dai demisia. (...) Resursele sunt limitate. Domnul ministru stia ca are un minister foarte greu, cum am si eu. Toti ministri solicita bani si primesc atat cati sunt. Stia ce este la Ministerul Sanatatii, stia cu ce confrunta si are promis ca la urmatoarea rectificare va primi bani pentru arierate, dar trebuie niste progrese. (...) Dar nu cred ca e normal sa luam bani de la investitii sa platim arierate (...) Eu, ca ministru de Finante, vreau sa fie neutru, sa fiu echitabil referitor la modul de impartire a banilor", a spus Ialomitianu.

Cseke Attila a anuntat, joi, ca si-a depus demisia din functie, ca urmare a faptului ca nu a fost consultat in privinta rectificarii bugetare si, implicit, a suplimentarii fondurilor care sunt necesare in sistemul sanitar romanesc.

Demnitarul a subliniat ca acest demers nu este o problema politica, ci una a lui, personala, subliniind ca, in opinia lui, nu se ia in calcul iesirea UDMR de la guvernare.

"Rectificarea s-a facut fara opinia si punctul de vedere al Ministerului Sanatatii. Am facut mai multe adrese catre Ministerul Finantelor, am solicitat saptamana trecuta si o intalnire, pentru a discuta despre rectificare, insa nu s-a intamplat. Nu am primit raspuns la cererea de rectificare, nici macar nu am fost consultat. Problema este de atitudine fata de sistemul sanitar, o atitudine paguboasa potrivit careia Sanatatea nu produce nimic, ci doar consuma. Aceasta atitudine am vazut-o la Ministerul Finantelor", a spus Cseke, care si-a anuntat demisia intr-o conferinta de presa desfasurata la sediul Ministerului Sanatatii. 

NewsIn